8 redenen waarom het leven zonder smartphone zoveel makkelijker was

by De Twintiger on

Geen onbewaakt moment van eenzaamheid, de hele dag (nacht) in contact met je vrienden via je smartphone. Wie zou nu nog zonder kunnen? Ik niet, maar toch verlang ik weleens terug naar die simpele tijd (11 jaar terug) waarin ik een prepaid Samsung had waar enkel een bescheiden envelopje links onderin kwam te staan bij een nieuw sms-berichtje. Daarom volgen hier de enorme nadelen van de smartphone!

  • Met stip op nummer 1 staat WhatsApp: Het is de Grootste belemmering van je vrijheid: Je kan namelijk niet meer zelf bepalen wanneer je reageert. Kijk je net je favoriete serie, gooit die ene vriendin je weer in een groeps-app om de cupcakes te laten zien die zij net heeft gebakken/ te delen dat zij op de Himalaya staat of aan het wachten is op de koffers op Schiphol en vraagt wie er zo aardig is haar af te halen.
  • Ook een nadeel van WhatsApp is dat je ongelooflijk ad rem moet zijn, want zodra er bij de ander twee vinkjes in beeld verschijnen moet je je grap paraat hebben. Je kan het bericht namelijk niet eerst rustig lezen dan de leukst mogelijke reactie bedenken en daar dan na een dag mee komen aanzetten.
  • En wanneer je zelf die twee vinkjes ziet staan en vervolgens uren niks hoort van je gesprekspartner weet je dat je on hold bent gezet.
  • Ook andere middelen om met vrienden te communiceren zorgen voor problemen:
  • Ging je vroeger naar een feestje en hoopte je daar een bepaald iemand tegen te komen. Heb je nu diegene al op Facebook op niet aanwezig zien staan en ga je met tegenzin de horlepiep dansen op het feestje omdat je je vrienden niet in de steek kan laten.
  • Wanneer je hebt afgesproken met je vrienden, moet je eerst niet alleen je Facebook checken, maar ook WhatsApp, sms, voicemail, 2 e-mailaccounts, skype en viber om erachter te komen of de plannen nog gewijzigd zijn.
  • Kon je eerst rustig drie dagen wachten met het beantwoorden van een e-mail, maak je nu je nichtje die vraagt of je op haar verjaardag komt/ je werkgever die vraagt of het werk al af is en de buurvrouw die vraagt of je haar hond kan uitlaten boos omdat je niet direct reageert.
  • En kon je eerst nog rustig genieten van een etentje, zitten je vrienden je nu onder het eten te appen, dat die vis die je eet afkomstig is uit een gebied in Vietnam waar de vissen vergiftigd worden met bestrijdingsmiddelen en de verschrikkelijke gevolgen daarvan.
  • Was de hele familie vroeger nog aan het zingen toen je neefje 1 werd en had je daar vroeger 1 leuke foto van als herinnering, krijg je nu na afloop 8 filmpjes uit acht verschillende hoeken van de woonkamer van murmelende mensen die vooral het kind proberen te vereeuwigen op camera.

Written by: De Twintiger